Pasta
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään lävikköön.
Pinaattitäyte
Anna pinaatin sulaa huoneen lämmössä lävikössä, jotta siitä valuu ylimääräinen neste pois. Silppua sipuli, kevätsipuli, tilli ja persilja. Kuumenna paistinpannulla Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljy ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää Royal aglio, olio & pepperoncino. Jatka paistamista noin minuutin ja lisää pannulle valutettu pinaatti. Lisää myös Filos anari ricotta-juusto, tilli, persilja ja mausteet ja anna täytteen hautua pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Bechamel-kastike
Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho koko ajan sekoittaen. Lisää maito pikkuhiljaa, jotta kastike ei paakkuunnu. Anna kastikkeen tekeytyä, kunnes se on sakeutunut. Raasta halloumijuusto ja riko kananmunat. Ota kastike pois liedeltä ja lisää joukkoon hiukan raastettua halloumi-juustoa ja kananmunat koko ajan hyvin sekoittaen.
Paistaminen
Kuumenna uuni 180C asteeseen. Laita syvän uunivuoan pohjalle hiukan Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä ja hiukan raastettua halloumijuustoa. Aseta puolet pastitsio pastasta vuoan pohjalle ja sirottele päälle halloumiraastetta. Kaada koko pinaattitäyte tasaisesti pastan päälle ja loput pastat pinaatin päälle. Näin pastitsioon tulee kolme kerrosta. Sirottele loput halloumi-juustoraasteesta pastan päälle ja kaada viimeiseksi bechamel-kastike tasaisesti niin, että se peittää koko vuoan. Anna paistua uunissa noin 40 min tai niin kauan, että pinta saa kullanruskean värin.
Jätä pastitsio vetäytymään ainakin tunniksi ennen kuin leikkaat sen. Ruoka on vetäytynyt tarpeeksi, kun siitä voi leikata tasaisia neliskanttisia paloja.
Tarjoiluehdotus
Aseta kauniin tasaisesti leikattu pastitsio pala lautaselle. Ripottele päälle ananri ricotta-juustoa ja viimeistele oliiviöljyllä. Tarjoile vihreän salaatin ja tomaatin kanssa!