Halloumi-juustoa valmistetaan ainoastaan Kyproksen saarella ja se onkin yksi niistä tuotteista, joille Euroopan Unioni on myöntänyt sekä suojatun alkuperänimityksen että suojatun maantieteellisen merkinnän. Saaren välimerellinen ilmasto ja rikas maaperä luovat ainutlaatuisen kasvualustan maidontuotantoeläinten ravinnolle. Lehmien, lampaiden ja vuohien rehu saadaan saaren rikkaasta kasvistosta, ja näille eläimille on määritelty laidunalueet suojatun maantieteellisen alkuperämerkinnän mukaan. Suojattu alkuperänimitys määrää tarkasti tuotteessa käytettyjen olennaisten raaka-aineiden alkuperän sekä eläinten oman elinympäristön, että ravinnon maantieteellisen kasvualustan. Samalla se varmistaa juuston korkean laadun ja takaa juustonvalmistuksen perinteen jatkumisen saarella.
Halloumin maun erityslaatuisuus tulee mintusta, joka lisätään juustoon jo valmistusvaiheessa. Sen raikkaat aromit keventävät suolaisen juuston makua.