Kuori perunat ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Paista viipaleet oliiviöljyssä pannulla sen verran, että ne saavat väriä.
Poista munakoison kanta ja viipaloi pituussunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleet molemmilta puolilta niin, että ne saavat hiukan väriä.
Jätä paistetut peruna- ja munakoisviipaleet lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi, niin niistä valuu ylimääräinen öljy pois.
Ruskista jauheliha laakeassa paistinpannussa oliiviöljyssä. Työnnä jauhelihaa pannun reunoja kohti ja laita pilkottu sipuli paistumaan keskelle pannua. Kuullota hetki ja lisää tomaattipyree, valkosipulinkynsi ja porkkanaraaste. Ruskista hetki ja sekoita kaikki jauhelihan sekaan. Lisää viimeiseksi tomaattimurska. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kanelitanko ja laakerinlehti noin viideksi minuutiksi jauhelihan sekaan antamaan makua.
Valmista béchamel-kastike omalla tyylilläsi tai noudata tätä reseptiä.
Lämmitä maito kattilassa ja sulata voi kasarissa. Sekoita sulanut voi ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi vispilällä. Lisää maito pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Lopputuloksen pitäisi olla tasainen juokseva kastike. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Sekoita joukkoon kananmunan keltuainen.
Asettele ainekset kerroksittain
Sivele uunivuoan pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lado ensin perunaviipaleet kerrokseksi pohjalle ja sen jälkeen munakoisoviipaleet. Ripottele hiukan kefalotyri-juustoa päälle. Lisää jauheliha tasaisesti vuokaan.
Sekoita valkokastikkeen joukkoon juustoraastetta. Jätä raastetta hiukan pintaan ja laita uuniin. Musaka on valmis, kun sen pinta on ruskistunut. Anna vetäytyä noin tunnin, jotta paistoksesta saa leikettua kauniin tasaisia paloja. Mikäli vuoan pohjalle kertyy nestettä, laita leipäviipale keräämään ylimääräinen neste pois.