Messukiertue starttaa Valio Aimon Parhaat Pidot -tapahtumassa, jonka jälkeen meitä voi tulla moikkaamaan sekä Kespron että Meira Nova messuilla. Meidät voi bongata myös Tallinnan ruokamessuilla syyskuun 25.–26. päivinä. Valio Aimon Parhaat Pidot tapahtuma järjestetään tiistaina 27.8.2024 Helsingin Messukeskuksessa, Kespro messukiertue alkaa Lahdesta 3.9. ja päättyy Ouluun 26.9. Meira Novan messuilla olemme mukana lokakuun alkupuolella Helsingissä ja Oulussa. Täältä voit katsoa tarkemmat päivämäärät ja paikat, joista meidät löytää.
Filos mukana syksyn 2024 HoReCa-tapahtumissa
Syksyllä HoReCa-alan ammattilaisten kalenterit täyttyvät messuista ja muista alan tapahtumista. Gavrielides Foodsin rautainen Filos HoReCa-tiimi on mukana alan tapahtumissa esitellen uutuuksia ja vinkkejä ammattikeittiöiden tarpeet huomioiden. Tämän syksyn teemamme on Pavuista poweria, joka viestii siitä, että pavut ovat mielestämme erinomainen aines sekä ammatti- että kotikeittiössä. Pavuista saa proteiinia ja kuituja, ja samalla ne ovat herkullista. Valmiiksi maustetuista pavuista on helppo valmistaa herkullinen ateria.
Kohtaamisia uutuuksien äärellä
”Messuissa on parasta aidot asiakaskohtaamiset, joissa voidaan jutella face-to-face alan uusista trendeistä, uutuustuotteista ja muutenkin vaihtaa kuulumisia rennossa tunnelmassa”, kiteyttävät HoReCa-tiimiläiset Matti, Tuire ja Signe messutapahtumien parhaita anteja miettiessään.
Messupöytämme notkuu herkuista. Tämän syksyn pääosaa esittävät Filos valmisruoat, jättipapuja vinaigrette- ja tomaattikastikkeessa sekä Filos riisiyrttitäytteiset viininlehtikääryleet. Makua ja täyteläisyyttä tuovat monikäyttöinen bulgur & kvinoa, kyproslainen Filos anari ricotta -juusto sekä Filos laktoositon tzatziki. Tarjolla on vegesalaatti vinaigrette-pavuista ja lämmin kasvisruoka tomaattipavuista.
Filos valmisruokasarjamme uusin tulokas on Filos jättipapuja vinaigrette-kastikkeessa. Kuten Filos jättipavut tomaattikastikkeessa, myös tämän tuotteen pavut ovat suurikokoisia ja valkoisia, mikä tekee niistä näyttävän lisän mihin tahansa ateriaan. Rakenteeltaan pavut ovat pehmeitä, mutta niissä on kuitenkin hyvä purutuntuma. Tämä tuote on monipuolinen ja helppo muokata omien makumieltymysten mukaan. Voit lisätä esimerkiksi muita yrttejä tai vihanneksia tuomaan lisää makua ja väriä.
Tytäryhtiömme Casa Gourmet uutuus on jalapenohilloke, jonka reseptissä yhdistyy jalapenon tulisuus makean hillon pehmeyteen. Se sopii erinomaisesti lisukkeeksi sekä suolaisten että makeiden ruokien kanssa. Messuilla pääsee maistamaan myös Casa Gourmet dippejä ja kastikkeita. Casa Gourmet -annoskastikesarja on juuri uusiutumassa ja uudet reseptit ja pakkaukset ovat saatavilla tammikuussa 2025.
Filos tuotteista herkkuja helposti ja nopeasti
Jättipavut tomaattikastikkeessa on perinteinen kreikkalainen ateria, jonka voi nauttia sellaisenaan hiukan lämmitettynä, tai sitä voi yhdistellä muiden kasvisten, sekä liha-, kana- tai kalaruokien kanssa. Filos jättipavut tuotteissa papuja ja kastikkeita on juuri sopivassa suhteessa. Kun kastiketta on tarpeeksi, mutta ei liikaa, tuotteesta ei myöskään jää hävikkiä.
Viininlehtikääryle on kreikkalainen klassikko. Filos viinilehtikääryleet sopivat erinomaisesti kasvisruokailijoille, sillä ne on täytetty riisillä ja yrteillä. Kylkeen laktoositon tzatziki, eikä muuta oikein tarvitakaan herkullisen alkupalan valmistamiseen.
Kyproksen kansallisjuusto on halloumi, ja se on toki myös Filos juustosarjan ykkönen. Tänä syksynä haluamme kuitenkin esitellä kyproslaisen anari-juuston, joka on kyproslaisille yhtä tunnettu kuin halloumi, mutta meille ehkä hiukan tuntemattomampi. Filos anari ricotta -juusto on vähärasvainen ja maultaan mieto juusto, joka tehdään halloumin valmistuksesta syntyvästä herasta. Koostumukseltaan juusto on pehmeää ja hieman rakeista. Anari sopii mainiosti salaatteihin, kasvisruokien mausteeksi ja koristeluun, piirakoiden ja pastan täytteeksi, juustokakkuihin sekä jälkiruokana hunajan ja marmeladien kanssa.
Filos tuoteperhe kokonaisuudessaan koostuu välimerellisistä perusaineksista, ekstra-neitsytoliiviöljystä, oliiveista, viini- ja balsamietikoista, kasvissäilykkeistä ja juustoista. Oliiviöljyvalikoimamme käsittää useita pakkauskokoja sekä erikoisuuksia, kuten suodattamaton kreikkalainen ekstra-neitsytoliiviöljy ja Premium Blend ekstra-neitsytoliiviöljyn ja auringonkukkaöljyn sekoitus. Oliivimme tulevat myös Kreikasta, jossa tummien oliivien annetaan kypsyä puussa tummiksi ja vihreät kerätään juuri silloin, kun ne ovat saavuttaneet lajikkeelleen sopivan öljypitoisuuden. Viini- ja balsamicoetikat maustavat ruoat, kasvissäilykkeet ovat mainioita ruoanvalmistuksen aineksia ja sellaisenaan tarjoiltavaksi alkupalana tai osana meze- / tapas-pöytää.
Tavataan messuilla!
HoReCa-alan ammattilainen, toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi osastollemme. Tule, maista, kysele! Rautainen tiimimme on messuilla juuri sinua varten.