Viininlehtien esikäsittely:
Nosta viinilehdet purkista nippuina suoraan kiehuvaan veteen ja keitä niitä tasaisella lämmöllä vain sen verran, että ne pehmenevät eli noin viitisen minuuttia. Laita pehmenneet viininlehdet lävikköön valumaan ja valmista liha-riisitäyte.
Liha-riisitäyte:
Siivilöi riisi kylmällä vedellä, jotta siitä lähtee ylimääräinen tärkkelys. Laita kulhoon ja purista päälle hiukan sitruunan mehua. Kuori ja raasta sipuli karkealla raastimella. Pilko kevätsipuli ja yrtit. Laita kaikki ainekset kulhoon ja tee niistä tasainen massa.
Avaa viininlehdet yksi kerrallaan ja laita noin ruokalusikallinen täytettä lehden alaosaan. Taita ensin alimmainen sivu täytteen päälle, sen jälkeen molemmat sivut ja kääri kohti lehden kärkeä. Lorauta hiukan oliiviöljyä laakean kattilan pohjalle. Aseta kääryleet spiraalin muotoisesti vieriviereen kattilan pohjalle.
Tee päälle vielä toinen tiivis kerros. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Kaada kääryleiden päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Aseta paino (esimerkiksi lautanen) kääryleiden päälle, jotta ne eivät pääse liikkumaan. Anna kiehahtaa ja keitä sen jälkeen miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
Ota kääryleet kattilasta ja aseta ne tarjoiluastialle niin, että keitinliemi jää kattilaan. Kääryleiden sitruuna-munakastike valmistetaan keitinliemeen.
Sitruuna-munakastike:
Erota kananmunasta keltuainen ja vispaa se kevyesti sitruunamehun kanssa. Kaada seos lämpimään keitinveteen koko ajan sekoittaen. Saosta kastike peruna- tai maissijauhoilla.
Tarjoile lämpimät viinilehtikääryleet maukkaan kastikkeen kanssa!