Brunssi tulee englannin kielen sanoista breakfast (aamiainen) ja lunch (lounas). Brunssi onkin jotain aamiaisen ja lounaan väliltä ja voi sisältää monenlaisia aineksia, leipää eri muodoissa, kasviksia, makkaroita, juustoja ja leikkeleitä. Brunssiin kuuluvat myös herkulliset makeat makupalat, marjat, hedelmät ja marmeladit.
Filos Brunssilla -annoksissa on käytetty Rollfoodsin Scrocchiarella-leipää, burgerämpylää ja vehnä-bagelia. Muut ainekset löytyvät melko lailla Gavrielides Foodsin omasta tarjonnasta, toki tuoreilla yrteillä ja kasviksilla höystettynä. Annoksissa on käytetty halloumia, fetaa, papuja, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, paahdettua paprikaa, pepperonia ja coppa-kinkkua. Reseptien aineksia voi helposti muunnella oman maun mukaan ja ne voi annostella valmiiksi lautaselle tai tarjoilla erikseen.
Kuvauksia varten valmistimme herkullista oliivisalaattia ja raikasta lehtikaalia kerralla isomman määrän jo etukäteen. Niitä oli helppo yhdistellä erilaisiksi jännittäviksi ateriakokonaisuuksiksi, ja muiden ainesten valmistamiseen jäi hyvin aikaa. Halloumi-juusto ja bratwurstit maistuvat toki parhaiten suoraan pannulta, grillistä tai air fryeristä.
Mukaan on mahtunut myös muutama makea ja yllättäväkin jälkiruokavinkki. Jokaisesta reseptistä on kuva, josta voit helposti ottaa mallia tarjoiluihin. Annoskoot on suunniteltu yhdelle brunssaajalle, mutta määriä voi toki muuttaa ja jakaa jokaiselle sopiviin mittoihin.
Tässä alla herkullisen oliivisalaatin ohje ja linkit brunssiannoksiin.