Muita kiinnostavia reseptejä
Fenkolilla marinoidut halloumi-kuutiot
- Työaika: 15 min
Raikas melonisalaatti halloumi-juustolla
- Työaika: 10 min
Halloumi-salaatti
- Työaika: 15 min
Prosciutto-meze-bowl
- Työaika: 30 min
2 | Isoa tomaattia |
---|---|
1/2 - 1 | Kurkku |
1 | Pienehkö vihreä paprika |
1 | Punasipuli |
150 g | Feta-juustoa |
Muutama Kalamata-oliivi | |
Loraus kreikkalaista balsamietikkaa | |
Loraus kreikkalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä | |
Hyppysellinen oreganoa |
Pese vihannekset, kuori sipuli ja poista paprikasta siemenkota. Lohko tomaatti ja viipaloi kurkku. Kurkkua ei tarvitse kuoria, jos kuori on puhdas ja vahingoittumaton. Leikkaa sipulista renkaita tai ohuita lohkoja. Tee samoin paprikalle.
Aseta vihannekset salaattikulhoon ja lorauta tummaa balsamietikkaa noin pari teelusikallista vihannesten mausteeksi. Sekoita vihanneksia kevyesti pari kertaa lusikalla pyöräyttäen. Lisää salaatin päälle muutama (5 – 8 kpl) Kalamata-oliivi ja aseta fetajuusto kokonaisena salaatin päälle. Ripottele fetan päälle kuivattua oreganoa ja viimeistele salaatti ekstra-neitsytoliiviöljyllä.
Tarjoa salaatti pääruoan kanssa tai sellaisenaan tuoreen leivän kera.