Leikkaa naudanliha isoiksi paloiksi. Kuori porkkana, sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista purjosta kanta, halkaise pituussuunnassa, huuhtaise ja kuivaa ennen käyttöä. Murskaa hiukan valkosipulinkynsiä veitsen kärjellä.
Jos lihan pinnalla on nestettä, taputtele se pois talouspaperilla. Kuumenna puolet öljystä isossa kattilassa ja ruskista lihapalat joka puolelta noin nelisen minuuttia. Siirrä lihat sivuun odottamaan.
Laita porkkana, sipuli, valkosipulinkynnet ja purjopalat kokonaisena kattilaan. Lisää ruokalusikallinen tomaattipyreetä. Samalla kun pyörittelet vihanneksia öljytomaattipyreessä, kaavi myös kattilan pohjalle jäänyt liha antamaan kastikkeelle makua. Pyörittele kasviksia, kunnes ne ovat kauttaaltaan öljyssä, eli noin minuutin pari.
Laita lihapalat takaisin kattilaan. Lisää tomaattimurska, balsamicokastike, persilja ja laakerinlehti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kattilaan niin paljon vettä, että lihat peittyvät kunnolla. Anna lihojen kypsyä hiljalleen, kunnes ne ovat pehmenneet, eli noin tunnin tai puolitoista. Lihan kysyminen riippuu lihapalojen koosta.
Laita uuni kuumenemaan 180 °C:een vastuksilla. Mikäli haluat kypsentää ruoan kiertoilmalla, 160 °C riittää.
Kuumenna loput öljystä pannulla ja pyöräytä jyväpasta öljyssä. Näin jyväpasta saa mukavan pinnan ja pysyy irtonaisena. Kaada pasta isoon uunivuokaan tai syvälle uunipellille. Asettele lihapalat pastan päälle ja poista tomaattikastikkeesta kokonaiset vihannekset. Kaada kastike pastan ja lihojen päälle. Lisää kiehuvaa vettä niin, että kastiketta on noin 3 senttiä pastan päällä.
Paista juvetsia uunissa niin kauan, että pasta alkaa näkyä kastikkeen seasta. Anna jäähtyä hetken, raasta kefalotyri-juustoa päälle ja tarjoile!