Pizzan valmistus alkaa pizzataikinasta. Napolilaisen pizzataikinan valmistus aloitetaan jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä, annetaan nousta yön yli jääkaapissa ja huoneenlämmössä neljä tuntia ennen pizzan tekoa. Pizzataikinan voi toki ostaa valmiina tai tehdä jollain muulla nopeammalla reseptillä.
Tässä pizzassa on käytetty napolilaista taikinaa ja se on paistettu erittäin kuumassa uunissa pizzakivellä. Paistoaika on vain muutama minuutti.
Laita uuni kuumenemaan 250–300 C asteeseen. Pyöritä pizzapohja ja levitä se pizzakivelle. Levitä mozzarella-raaste päälle ja paista muutama minuutti uunissa.
Murra halloumijuusto sormilla ja levitä tasaisesti aurinkokuivattujen tomaattien kanssa pizzan päälle. Paista pizzaa, kunnes reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Kuori avokado ja leikkaa tuhdeiksi viipaleiksi. Levitä avokado tasaisesti paistetun pizzan päälle.
Kostuta sitruunalla maustetulla ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja viimeistele cheese mix fetalla sekä tuoreilla basilikanlehdillä.